28.04.2020 ONLINE ve YÜZYÜZE TERAPİ "Yüzyüze ve ONLINE terapi hizmetimizle Turkiye'nin her yerindeyiz" Detaylar... |
28.04.2020 Instagram sayfamız "Instagram sayfamızı ziyaret etmek için" Tıklayınız... |
11.10.2014 Facebook sayfamız açıldı! "Facebook sayfamızı ziyaret etmek için" Tıklayınız... |
10.10.2014 Yeni tasarım! "Yeni tasarımımız ile hizmetinizdeyiz." Detaylar... |
Seminer Tarihi:10.03.2009 9 Eylül üniversitesi "Dil ve konuşma bozuklukları" Saat: 15:30-17:00 Detaylar... |
Dil düşüncelerimizi, isteklerimizi ve gereksinimlerimizi iletebilmek için öğrendiğimiz koddur.
Çocuklar dili ve konuşmayı, çevrelerinde konuşulan dili dinleyerek ve işittiklerini uygulayarak öğrenirler. Bu yol, dil kodunun kurallarını edinmelerini sağlar.
İşitme sorunları, dil ve konuşmayı önemli ölçüde etkiler. Özellikle yaşamın ilk yılı dil ve konuşma öğrenilmesi için önemlidir.
Hafif işitme kayıpları bile çevrelerindeki dil ve konuşma girdilerini kaçırmalarına sebep olabilir ve önemli gelişimsel gecikmelerle sonuçlanabilir.
Konuşması geciken çocukların işitmeyle ilgili herhangi bir sorununun olup olmadığının belirlenmesi için odyolojik tetkike yönlendirilmesi gerekli olabilir. Ebeveynler, çocuklarının dil gelişim aşamalarını dikkatlice gözlemlemeli ve dil gelişimini destekleyici oyunlar oynamalı, çocuğun karşılaştığı uyaranların sayısını arttırmalı ve daha fazla dil girdisi sağlamalıdır.
Aileler çocuklarının dilde bir gecikme yaşaması durumunda uzamn bir dil konuşma terapistinden yardım isteyebilirler ve konuşma terapistinin yaptığı değerlendirmeye göre gerekiyorsa çocuklarının erken dönemde konuşma terapisi alarak yaşıtlarının dil gelişim düzeyini daha hızlı bir şekilde yakalayabilmesini sağlayabilirler.